LOCATIE
STROOMVERBRUIK
DAK
SUBMIT

Waar wil je zonnepanelen plaatsen?

Wil je zonnepanelen plaatsen op een schuin dak of op een plat dak?


SCHUIN DAK


PLAT DAK


Geef de locatie aan door uw adres in te voeren of door op de kaart te klikken. De locatie moet binnen Nederland zijn. Voor de opbrengstberekeningen wordt gebruik gemaakt van de meteorologische gegevens van het dichtstbijzijnde weerstation.
Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

We schatten dit aantal in op basis van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Als u uw elektriciteitsverbruik niet kent, selecteer dan 'Ik weet het niet' en ga door naar de volgende stap.
kWh per jaar


Hoe ziet het dak eruit?

Een dak op het zuiden is het meest optimaal. Ook een anders georiënteerd dak is geschikt, hoewel de elektriciteitsproductie lager zal zijn. De hellingshoek van het dak bepaalt de helling van de zonnepanelen. Een optimale waarde is doorgaans 35 graden, maar dit is afhankelijk van de oriëntatie van het dak. Op een plat dak zijn er vele manieren om de zonnepanelen te plaatsen. De hellingshoek is de hoek tussen het oppervlak van het zonnepaneel en het aardoppervlak. De azimut van een paneel is de richting waarnaar het frontoppervlak van het paneel wijst, gemeten in graden ten opzichte van het noorden.

Dakhelling (tilt)Hellingshoek tilt
[°]

Dakoriëntatie (azimut)Paneel Azimut
[°]

Zijkant A = m
Zijkant B = m1. LOCATIE

2. STROOMVERBRUIK

3. HET DAK


ZONNEPANELEN OP SCHUIN DAK
Berekenen...